Wildgroei

Over het project

Het landschap van het Pajottenland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke, natuurlijke en agrarische gebieden. Het blijft echter zoeken hoe we kunnen omgaan met de beperkte ruimte en iedere persoon voldoende plaats en kwaliteit kunnen garanderen. Het is net dat waar wij bij Wildgroei naar op zoek gaan: een unieke plaats die toegankelijk is, de natuur stimuleert en waar op kleine schaal aan lokale voedselproductie kan gedaan worden. Door in te zetten op voedselbossen beantwoorden we aan bovenstaande uitdagingen en brengen we ze samen in een overkoepelend geheel.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos - soms ook wel eetbare bostuin genoemd - is een vorm van duurzame voedselproductie waar met de natuur gewerkt wordt. Voedselbossen nemen de vorm aan van bosecosystemen waarbij fruit en notenbomen, struiken, kruiden en meerjarige groenten zorgvuldig geselecteerd worden en een divers en geïntegreerd landschap vormen.

Wat is ons doel met Wildgroei?

Wildgroei is een project voortgekomen uit Klimakkers. We bruisen van de energie en beschikken over een gevarieerde kennis die we willen inzetten om samen natuurplekjes te creëren voor iedereen om zo het Pajottenland en de Zennevallei te vergroenen. We focussen ons dus niet enkel op voedselbossen, maar ook op andere vormen die passen binnen onze visie, zoals permacultuurtuinen, volkstuinen en kleine wildernissen. Door in te zetten op participatie, sensibiliseren en kennisdelen betrekken we actief de gemeenschap om samen plaatsen te verwezenlijken om je te engageren, te ontspannen en gewoon van te genieten.

Het team

Het team van wildgroei bestaat uit: Atina Du Rang (Agro- en Biotechnologie), Hannes van Gansen (Milieu- en Preventiemanagement), Kobe Kiekens (Landschapsarchitectuur, Agentschap Natuur en Bos), Saul Lans (Geografie, Permacultuur ontwerper) en Emiel Vandersmissen  (Milieu- en Duurzaamheidsmanagement).

Meer informatie of vragen? info@klimakkers.be

Contact
€ 30

Alles inbegrepen

Ben je tussen de 18 en 28 jaar en gemotiveerd?

  • Voorkennis is geen must! Wij voorzien de nodige informatie
  • (H)eerlijk ontbijt, middag- en avondmaal worden voorzien
  • Maximaal 30 personen, wees er dus op tijd bij
Bootcamp 2021
let’s connect

Contact