Moes

Over het project

"Duurzaamheid moet sociaal zijn, of het zal niet zijn. Dit is waar wij als MOES achter staan. Ontstaan uit de Klimakkers bootcamp, bundelen vijf jongeren uit het Halse hun harten om een initiatief op de been te zetten die inclusieve duurzaamheid promoot. We hebben iedereen nodig in het realiseren wat vandaag nog onmogelijk lijkt: klimaatneutraliteit. Wij focussen ons op duurzaam voedsel. Alleen door iedereen te betrekken bij de bewuste consumptie van duurzaam voedsel, kunnen we het tij keren. Het is dan ook belangrijk om deze producten betaalbaar te houden. Het is net hier dat het schoentje wringt. Door een collectieve inspanning kunnen we hier verandering in brengen!

Om duurzaam te oogsten, moeten we vooreerst sociaal zaaien.

Moes wil duurzame voedingsproducten toegankelijk maken voor een breed publiek. We willen ook voldoende ondersteuning bieden en mensen betrekken door kookmomenten te organiseren en recepten te delen. Om dit te realiseren willen we partnerschappen aangaan met zowel organisaties als overheidsinstanties.

Concreet: We werken samen met de groentelaar, een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf die in halle en omstreken biologische en lokale groentepakketten levert aan gezinnen. Via een jaarabonnement is het mogelijk om een wekelijks groentepakket te ontvangen. Wij weten dat de prijs een drempel is. Daarom werken we sinds 2020 met een (vrijblijvende) solidariteitsbijdrage geleverd door de bestaande deelnemers. Het groentepakket kan door deze bijdrage aan een lagere prijs aangekocht worden waardoor ook kwetsbaar maar geëngageerde gezinnen kunnen deelnemen. Op die manier proberen we een gunstig klimaat te creëren voor zowel producent als consument.  
Update: Goed nieuws! Vanaf september 2020 kunnen er 18 gezinnen gebruik maken van MOES en (gedurende drie maand) aan een verminderd tarief groentepakketten verkrijgen."

moes.samen@gmail.com

Maxime Savoldi, Dali Siperius, Orphee Otto, Saul Lans, Seb Caerels
Contact
Doe jij mee?

Kom erbij!

Zin om een handje te helpen?

  • Voorkennis is geen must!
  • Alles is vrijblijvend
  • Je steekt er zoveel tijd zoals je wenst! :-)
Contact
let’s connect

Contact