Over het project

Het landschap van het Pajottenland wordt gekenmerkt door een mix van stedelijke, natuurlijke en agrarische gebieden. Het blijft echter zoeken hoe we kunnen omgaan met de beperkte ruimte en iedere persoon voldoende plaats en kwaliteit kunnen garanderen. Het is net dat waar wij bij Wildgroei naar op zoek gaan: een unieke plaats die toegankelijk is, de natuur stimuleert en waar op kleine schaal aan lokale voedselproductie kan gedaan worden. Door in te zetten op voedselbossen beantwoorden we aan bovenstaande uitdagingen en brengen we ze samen in een overkoepelend geheel.

Wat is een voedselbos?

Een voedselbos - soms ook wel eetbare bostuin genoemd - is een vorm van duurzame voedselproductie waar met de natuur gewerkt wordt. Voedselbossen nemen de vorm aan van bosecosystemen waarbij fruit en notenbomen, struiken, kruiden en meerjarige groenten zorgvuldig geselecteerd worden en een divers en geïntegreerd landschap vormen.

Plukpark Rodenem, Oud Rodenem 1500 Halle

Plukpark Rodenem

Samen met geïnteresseerden en buurtbewoners verwezenlijken we een speel- & voedselbos in Rodenem, een natuurweelde waar we mensen dichter bij zichzelf, elkaar en de natuur brengen.

Woekerdagen 

Iedere maand steken we samen met vrijwilligers de handen in de grond. We organiseren activiteiten en workshops waarbij we ons focussen op zaken te realiseren en kennis met elkaar te delen. Volg onze sociale media op de hoogte te blijven. 

Aanbod scholen & verenigingen 

We bieden een aanbod op maat aan scholen en (jeugd)verenigingen. Wil je graag een workshop of activiteit rond de thema’s natuur, biodiversiteit en klimaat? Contacteer ons via wildgroeiwoekert@gmail.com 

Waarom Wildgroei?

Wildgroei is een project voortgekomen uit Klimakkers. We bruisen van de energie en beschikken over een gevarieerde kennis die we willen inzetten om samen natuurplekjes te creëren voor iedereen om zo het Pajottenland en de Zennevallei te vergroenen. We focussen ons dus niet enkel op voedselbossen, maar ook op andere vormen die passen binnen onze visie, zoals permacultuurtuinen, volkstuinen en kleine wildernissen. Door in te zetten op participatie, sensibiliseren en kennisdelen betrekken we actief de gemeenschap om samen plaatsen te verwezenlijken om je te engageren, te ontspannen en gewoon van te genieten.

Wie zijn we?

We verenigen ons als geëngageerde burgers die bijdragen aan lokale natuurontwikkeling en biodiversiteit. De natuur is onze ontmoetingsplaats waar we in co-creatie met de gemeenschap plaatsen verwezenlijken om je te engageren, te ontspannen en gewoon van te genieten. Ieder van ons is een expert in zijn gebied en deze willen we delen met iedereen.

Met dank aan… 

Wildgroei is mogelijk door samenwerking en ondersteuning van volgende organisaties: 

Atina, Gonda, Hannes, Kobe, Saul
Contact
No items found.
Doe jij mee?

Kom erbij!

Zin om een handje te helpen?

  • Voorkennis is geen must!
  • Alles is vrijblijvend
  • Je steekt er zoveel tijd zoals je wenst! :-)
Ondersteun ons
let’s connect

Contact