Over het project

Wat doen we? 

Aan een verlaagd tarief kunnen gezinnen die het financieel moeilijker hebben voor de helft van de prijs een wekelijks groentepakket oppikken in Halle en omstreken. Een groentepakket bestaat uit 3 à 5 soorten seizoensgroenten, steeds lokaal en biologisch! Een voorbeeld: 600g tomaten, basilicum, selder, postelein,  courgette en koolrabi. Eens testen? Proefabonnement mogelijk van drie maanden!


Update: Goed nieuws! Vanaf april 2022 kunnen er weer heel wat gezinnen gebruik maken van MOES aan een verminderd tarief groentepakketten verkrijgen.

Hoe werkt het?

MOES werkt hiervoor samen met de Groentelaar,  een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf die wekelijks biologische en lokale groentepakketten levert aan gezinnen.  De coöperanten van de Groentelaar VZW kunnen een (Moes)solidariteitsbijdrage van 10% bovenop hun jaarlijks groentepakketten abonnement betalen.  Met deze solidariteitsbijdragen kunnen wij de prijs dekken voor mensen met een beperkt budget. 

Voor wie? 

We richten ons op personen en gezinnen met een beperkt budget.  
Hier zijn enkele mogelijke criteria :  

  • Kom!pas-kaart
  • Mensen met recht op verhoogde tegemoetkoming  
  • Mensen die in een sociale woning wonen  
  • Mensen in budgetbeheer/ schulden  
  • Mensen doorverwezen door een organisatie die werkt met kwetsbare groepen 
  • …  

Neem gerust contact met ons op!

Elke situatie/kwestie kan afzonderlijk besproken worden. 

Vragen?

Wat zit er in zo`n wekelijks groentepakket? 
Kom ik in aanmerking?
Hoe schrijf ik me in?

Stuur dan naar moes.samen@gmail.com 

Waarom MOES?

"Duurzaamheid moet sociaal zijn, of het zal niet zijn." Dit is waar wij als MOES achter staan. Ontstaan uit de Klimakkers bootcamp, bundelen vijf jongeren uit het Halse hun harten om een initiatief op de been te zetten die inclusieve duurzaamheid promoot. We hebben iedereen nodig in het realiseren wat vandaag nog onmogelijk lijkt: klimaatneutraliteit. Wij focussen ons op duurzaam voedsel. Alleen door iedereen te betrekken bij de bewuste consumptie van duurzaam voedsel, kunnen we het tij keren. Het is dan ook belangrijk om deze producten betaalbaar te houden. Het is net hier dat het schoentje wringt. Door een collectieve inspanning kunnen we hier verandering in brengen!

"Om duurzaam te oogsten, moeten we vooreerst sociaal zaaien."

Moes wil duurzame voedingsproducten toegankelijk maken voor een breed publiek. We willen ook voldoende ondersteuning bieden en mensen betrekken door kookmomenten te organiseren en recepten te delen. Om dit te realiseren willen we partnerschappen aangaan met zowel organisaties als overheidsinstanties.

Concreet: We werken samen met de groentelaar, een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf die in Halle en omstreken biologische en lokale groentepakketten levert aan gezinnen. Via een jaarabonnement is het mogelijk om een wekelijks groentepakket te ontvangen. Wij weten dat de prijs een drempel is. Daarom werken we sinds 2020 met een (vrijblijvende) solidariteitsbijdrage geleverd door de bestaande deelnemers. Het groentepakket kan door deze bijdrage aan een lagere prijs aangekocht worden waardoor ook kwetsbaar maar geëngageerde gezinnen kunnen deelnemen. Op die manier proberen we een gunstig klimaat te creëren voor zowel producent als consument.  

Wie zijn we?

MOES is ontstaan uit het eerste Klimakkers Bootcamp in 2020. Samen bundelen vijf jongeren uit het Halse hun harten om een initiatief op de been te zetten dat inclusieve duurzaamheid promoot. We hebben iedereen nodig in het realiseren wat vandaag nog onmogelijk lijkt: klimaatneutraliteit. - Dali, Maxime, Orphee, Saul, Sebastien

moes.samen@gmail.com

Maxime Savoldi, Dali Siperius, Orphee Otto, Saul Lans, Seb Caerels
Contact
No items found.
Doe jij mee?

Kom erbij!

Zin om een handje te helpen?

  • Voorkennis is geen must!
  • Alles is vrijblijvend
  • Je steekt er zoveel tijd zoals je wenst! :-)
Ondersteun ons
let’s connect

Contact