Over het project

Het Klimakkers Bootcamp is een jeugdig initiatief om in teamverband en onder begeleiding van professionals te werken aan concrete, toekomstgerichte projecten.

Partnerorganisaties vanuit verscheidene sectoren stellen een duurzaam vraagstuk voor vanuit hun eigen organisatie aan een enthousiaste groep van 30 jongeren, de Klimakkers.

Het doel van het bootcamp is om samen aan de slag te gaan met vakkundige methodieken en te werken rond duurzaamheid, ecologie, mobiliteit, sociaal draagvlak en nog zoveel andere thema’s. Tijdens het slotevent formuleren de jongeren op de meest dringende ‘bottlenecks’ een realiseerbare oplossing.

Leer van elkaar

Kennis over duurzaamheid is geen must! Tijdens het traject krijg je de nodige kennis en leer je projectmatig aan de slag gaan. In een groep jongeren met diverse werk- en studie ervaringen gebruik je ieders sterkte en leer je van elkaar.

Praktijkgerichte ervaring

Je leert van reële cases en komt in contact met verschillende experten uit een breed werkveld. Organisaties en overheden actief in de regio krijgen de kans een eigen duurzaam vraagstuk te formuleren. Tijdens het netwerkevent zijn ook zij deelnemen aan de polyloog.

Projectmatig werken

Gefaciliteerd door professionals en vakkundige methodieken ga je in teamverband aan de slag om op een creatieve manier haalbare oplossingen te formuleren. Op het einde presenteren we de resultaten tijdens het slotevent.

Partners

Wil je als organisatie samenwerken aan een groene, gelijke en sociale toekomst? Dan ben je bij Klimakkers op de juiste plaats! We verwelkomen samenwerking en helpen graag waar mogelijk. 

Bedankt aan de onderstaande organisaties om onze werking te ondersteunen. 

Wil je graag de samenwerkingsmogelijkheden bespreken? 

Contacteer ons

info@klimakkers.be

Hannes, Gill, Saul
Contact
This is some text inside of a div block.
  —  
This is some text inside of a div block.

Slotevent 2021

Net zoals vorig jaar houden we ook dit jaar een Klimakkers Bootcamp slotevent! Corona houdt ons niet tegen om de ideeën en initiatieven van onze deelnemers te verspreiden naar een zo groot mogelijk publiek!

This is some text inside of a div block.
  —  
This is some text inside of a div block.

Nieuwjaarsbrief 2021

Hoop en moed zijn 2 deugden waar we in 2020 veel op moesten rekenen. Toch toonden we als individu en als collectief een sterke geest en bleven we strijden tegen het virus dat ons leven even paralyseerde. We keken vol ongeduld uit naar het einde van dit sombere jaar om met 100% positieve (en groene) energie 2021 in te vlammen!

This is some text inside of a div block.
  —  
This is some text inside of a div block.

Jongeren bedenken lokale oplossingen voor klimaatopwarming

Twintig geëngageerde jongeren die begaan zijn met een duurzame wereld en het klimaat, hielden in Halle vier dagen een bootcamp om lokale energie- en klimaatoplossingen uit te denken. Het resultaat: vier concrete klimaatprojecten staan in de steigers.

This is some text inside of a div block.
  —  
This is some text inside of a div block.

Klimakkers: de wereld redden begint in het Pajottenland

Ben je tussen 18 en 28 jaar en vind je ons klimaat belangrijk? Wil je nadenken over heel praktische energieoplossingen voor morgen?

This is some text inside of a div block.
  —  
This is some text inside of a div block.

Terugblik Bootcamp 2019

Het Klimakkers Bootcamp bracht een groep jongeren vier dagen samen om te werken aan concrete oplossingen rond energie en klimaat. In samenwerking met beleid, experten en organisaties, ontwikkelden de deelnemers vier innovatieve en realiseerbare duurzamerojecten.

Doe jij mee?

Kom erbij!

Zin om een handje te helpen?

  • Voorkennis is geen must!
  • Alles is vrijblijvend
  • Je steekt er zoveel tijd zoals je wenst! :-)
Ondersteun ons
let’s connect

Contact