Nieuwjaarsbrief 2021

Hoop en moed zijn 2 deugden waar we in 2020 veel op moesten rekenen. Toch toonden we als individu en als collectief een sterke geest en bleven we strijden tegen het virus dat ons leven even paralyseerde. We keken vol ongeduld uit naar het einde van dit sombere jaar om met 100% positieve (en groene) energie 2021 in te vlammen!

2020 was niet van begin tot eind kommer en kwel. Er waren ook lichtpunten. Momenten van vooruitgang en ontwikkeling die de steunpilaren van dit jaar vormden. Zij geven ons strijdlust om het komende jaar het gewoon nog beter te doen!

VZW Klimakkers & Bootcamp 2021

Zo mocht Klimakkers zich vanaf mei officieel een VZW noemen. En hier zijn we héél fier op! Dit biedt nog meer kansen om te groeien, bestaande acties verder uit te bouwen en kersverse projecten en initiatieven te starten. De 2de editie van het Bootcamp dat gepland stond in november werd verplaatst. Gelukkig is uitstel geen afstel want tijdens het weekend van 5 tot 8 maart 2021 zal de langverwachte opvolger van het eerste succesvolle Bootcamp plaatsvinden! En ook daar kijken we héél erg naar uit!

Ontdek het bootcamp 2021

Moes

Het kindje van het Klimakkers Bootcamp 2019 kende ook een vruchtbaar jaar. Zij startten in 2020 met een proefproject en begonnen met de verdeling van voedselpakketten naar 3 minder bedeelde gezinnen. Een fantastisch initiatief dat zich in 2021 nog verder zal ontplooien, want ze mochten een schenking van Pajopower in ontvangst nemen. Centen die goed besteed zullen worden!

Ontdek Moes

Wildgroei

Nog zo’n telg uit de Klimakkers-familie is Wildgroei. Stad Halle kende in Oud-Rodenem een stuk grond toe en gaf daarmee de ‘let’s go’ voor het ontstaan van een voedselbos. In februari start de aanplanting van de eerste bomen, planten en struiken. Eén van de initiatieven van het project, maar we mogen er zeker van zijn dat er nog zullen volgen!

Ontdek Wildgroei

Verder hoopt Klimakkers in 2021 zijn wortels nog dieper te kunnen vestigen en nog grotere vruchten te mogen afwerpen. Tesamen zullen we verder ijveren voor een gezondere planeet waar gelijkheid en duurzaamheid centraal staan.

Het Klimakkers-team wenst u alvast een fenomenaal 2021!

Doe jij mee?

Kom erbij!

Zin om een handje te helpen?

  • Voorkennis is geen must!
  • Alles is vrijblijvend
  • Je steekt er zoveel tijd zoals je wenst! :-)
Ondersteun ons
let’s connect

Contact